سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
تودهنی روحانی به آشنا
ایلنا گزارش داد: حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران و عضو مجلس خبرگان به تازگی طی سخنانی در دیدار با هیأت اجرایی خانه کارگر با بیان اینکه کاهش مشارکت تأثیری در فرایندهای قانونی کشور ندارد، گفته است:
"با ۳۰ درصد مشارکت هم مجلس تشکیل میشود و قانونی تصویب میکند که لازمالاجراست."[1]
*این سخن درست آقای روحانی که در تأکید بر لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات ایراد شده؛ پیش از این نیز بارها توسط وبلاگ مشرق مورد تأکید قرار گرفته است.
اما نکتهای که باید به آن اشاره کنیم، توییت چند ماه قبل حسامالدین آشنا، مشاور روحانی در دوران ریاستجمهوری در همین رابطه است.
آشنا چند ماه قبل در تمسخر همین نکته (لازمالاتباع بودن نتیجه انتخابات با هر میزان مشارکتی) که مشرق دائما بر آن تأکید دارد، در قالب یک توییت نوشت:
"مشرق: ملاک یک انتخابات، قانون است نه مشارکت و مجلس آینده با هر میزان مشارکتی اما با قوت تمام تشکیل خواهد شد.
این گزاره را فراموش نکنید."
آشنا در این توییت به زعم خود تقلا کرده بود تا مشرق را به حمایت از رد صلاحیتها و اهمیت ندادن به میزان مشارکت متهم کند اما از آنجا که با شکم بزرگ نمیتوان جلوی خورشید ایستاد و آنرا پنهان کرد؛ "حقیقت" در لسان آقای روحانی هم جاری شد.
حقیقتی ناشی از قوت نظام اسلامی و حاکمیت قانون که مشخص نیست امثال آشنا با چه مأموریت یا انگیزهای قصد کتمان آنرا دارند...
مأموریت یا انگیزهی آشنا البته باید مورد توجه و تأمل آقای روحانی هم باشد.
***
در پساانتخابات هیچ بنبستی نیست
شهابالدین طباطبایی، فعال اصلاحطلب و دبیر کل حزب ندای ایرانیان در سخنانی که ایلنا آنها را منتش کرد، در اشاره به انتخابات آتی گفته است:
" خدا نکند اسفند امسال سکوت و بی تفاوتی مردم را ببینیم."[2]
*موضع مشارکتجویانه حزب ندا و شخص آقای طباطبایی که در مقابل چپهای تحریمی قرار دارد؛ قابل تحسین و مغتنم است.
لکن یک رجل سیاسی و کسی که اهل خرد سیاسی است هرگز نباید شرایط بنبست را پیش روی نظام اسلامی و مردم ترسیم کند.
همه ما آرزو داریم انتخابات اسفندماه امسال با مشارکت حداکثری برگزار شود و مردم متوجه اهمیت حضور و مشارکت خود باشند. لکن در عین حال باید این تأکید را هم بیان کرد که نتیجه انتخابات مجلس با هر میزان مشارکتی لازمالاتباع است و در صورت بروز یک انتخابات با مشارکت زیر 50 درصد؛ تنها اتفاقی که رخ میدهد عدول برخی شهروندان از حق اجتماعی و سیاسی خویش است نه هیچ چیز دیگر!
یعنی مجلس دوازدهم نیز مانند همه پارلمانهای سابق با هر میزان مشارکتی تشکیل خواهد شد، مصوبات آن لازمالاتباع برای همه است و تمام این فرایند حتمی نیز به دلیل حمایت اکثریتی مردم ایران از حاکمیت نظام اسلامی و قوت قانون است.
صحبتهای طباطبایی را میتوان با سخنان آقای روحانی که در بالا به آنها اشاره کردیم مقایسه کرد و به اهمیت "خرد سیاسی" پی برد.
***
چپهای تحریمی "کمیتههای مجازات" را تشکیل دادهاند
مجازات روحانی به جرم تأکید بر مشارکت حداکثری!
علی صوفی، از چهرههای جریان "چپ تحریمی" و از مخالفان انتخابات در اشاره به فعالیتهای انتخاباتی و مشارکتجویانه شیخ حسن روحانی گفته است: آقای روحانی تلاش دارد که در این انتخابات رای بیاورد و ظاهرا به صورت برنامه ریزی شده هم به نامزدی در انتخابات خبرگان رهبری ورود کرده اند با این وجود حتی با حضور آقای روحانی هم شاهد تحول در نگاه مردم به انتخابات خبرگان نخواهیم بود.
به گزارش آرمان ملی، او میافزاید: ظاهرا نوعی فضاسازی شده است که مردم حساس شده تا به روحانی رای دهند این درحالی است که اگر روحانی تایید هم شود مردم به او رای نخواهند دارد.[3]
*البته درباره هیچ رجل سیاسی و هیچ نامزد انتخاباتی نمیتوان نفیا یا اثباتا نظر دارد که وی حتما برنده انتخابات است یا بازنده!
لکن باید این حقیقت را گفت که اظهارات یک چپ تحریمی درباره بازنده بودن قطعی روحانی؛ اظهاراتی نه برآمده از یک تحلیل سیاسی بلکه اظهاراتی ناشی از تقلا برای تحقیر روحانی و مجازات اوست.
از نظر چپهای تحریمی، جرم روحانی این است که قصد افزایش مشارکت مردم را دارد و بر این موضع هم تأکید کرده است.
و همین کافیست تا چپهای تحریمی شیخ حسن روحانی را به لحاظ سیاسی مهدورالدم بدانند و اینچنین دست به مجازات او بزنند.
البته این توطئهها قبل از هر کس دیگری تقصیر شخص آقای روحانی است که در دولت خود به اصلاحطلبان بیریشه پر و بال داد و حال باید تقاص همان دوران را اینچنین بدهد.
گفتنیست، "تشکیل کمیتههای مجازات" یکی از ابزارهای چپهای تحریمی برای دفاع از تئوری تحریم انتخابات است. آنها در این باره مرتکب دروغگویی نیز هستند. (گزارش دروغ حجاریان را در اینجا مطالعه کنید)
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1438005
2_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1437987
3_ https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1090331